Hoe word je goed in SEO? Tien tips waarmee je de concurrentie verslaat

hoe word je goed in seo header

SEO is als een topsport: als je oefent word je goed en met de juiste aanleg word je kampioen. Tien tips voor wie écht goed wil worden in SEO.

Tip 1: Hou altijd vol

SEO is niet gemakkelijk. Sterker nog: falen is de norm. Er is maar één eerste plek op de resultatenpagina en iedereen vecht om die positie. Een toppositie kun je niet behalen, je moet hem verdienen en dat betekent: volhouden.

Tip 2: Breng de doelgroep in kaart

SEO is de kunst van inhaken op de behoefte van de doelgroep en inzichten daarin zijn onmisbaar.

Tip 3: Bespaar nooit tijd op de keywordanalyse

Het onderzoek naar zoekwoorden is de basis van SEO en hoe minder tijd je daar insteekt, hoe kleiner de kans op succes.

Tip 4: Leer de regels kennen en rek ze op

Goed worden in SEO begint met het leren kennen van de basisbeginselen, bijvoorbeeld vanuit Google’s eigen documenten. Die regels wil je uit je hoofd leren, want je moet eerst de regels kennen om ze te kunnen oprekken.

Tip 5: Zorg voor een langetermijnvisie

SEO is een marathon en geen sprint. Zelfs als jouw zoekposities door het dak gaan, liggen de concurrenten op de loer. Voorkom dat je enkel voor de quick wins gaat en kijk met je SEO-strategie maandenlang vooruit.

Tip 6: Gebruik SEO-tooling

Meten is weten en zonder inzicht in wat jouw efforts hebben opgeleverd, kun je geen geïnformeerde keuzes maken. Dan zul je merken dat je in het wilde weg gaat optimaliseren. Gebruik tools die zoekposities goed monitoren, zoals MOZ, Semrush of SheerSEO.

Tip 7: Denk out-of-the-box

Want er is niet één waarheid die het hele SEO-vak omschrijft. Bedenk hypotheses, test ze uit en leer van de uitkomsten.

Tip 8: Blijf altijd op de hoogte.

Investeer zoveel mogelijk tijd in het lezen van zoveel mogelijk blogs van mensen die deskundig zijn, zoals de blog van Neil Patel, de website Search Engine Journal en het Nederlandstalige Emerce. Zulke inzichten zijn onmisbaar.

Tip 9: Gebruik Google’s Search Console.

Je zult zien dat de Search Console één van de meest waardevolle SEO-tools is. Analytics laat je zien wat er na een klik gebeurt; de Search Console laat je zien hoe mensen op die klik zijn uitgekomen.

Tip 10: Focus op de bezoeker.

Staar je niet blind op het manipuleren van Google met snelle foefjes en hacks, want die resultaten zijn nooit duurzaam. Zorg voor de perfecte website die inhaakt op wat de bezoeker zoekt, en Google volgt vanzelf.

Succes!

Picture of Over mij

Over mij

Als SEO-specialist help ik al tien jaar bedrijven hoger in Google. Ook scoren met zoekmachines? Neem contact op om te achterhalen welke kansen er zijn.

Picture of Over mij

Over mij

Als SEO-specialist help ik al tien jaar bedrijven hoger in Google. Heb je hulp nodig of wil je gewoon even sparren? Neem dan gerust contact op en ik help je verder.

Gesprek inplannen

Meer SEO-tips

Op welke keywoorden vertoont Google jouw site? Doe de check: