Wat is contentdistributie?

Contentdistributie is de manier waarop content wordt verspreid over het internet, bijvoorbeeld via zoekmachines of social media. 

  • Contentdistributie kan via Google en via social media en kan zowel betaald als onbetaald.
  • In een ideale situatie wordt de content gemaakt met de distributie in het achterhoofd en geoptimaliseerd voor het kanaal waar het verschijnen gaat.

Contentdistributie is een essentieel onderdeel van online marketing. Een efficiënte strategie zorgt voor meer publiek tegen lagere kosten.

Idealiter wordt de contentdistributie al bepaald voordat de content zelfd wordt geproduceerd. Welke methode er wordt gekozen, hangt af van wat het doel is van de desbetreffende content.

Via Google

Een veelgebruikte distributiemethode is om in beeld te komen bij  Google. Dit kan betaald via Google Ads. Het is ook mogelijk om geen Ads in te komen, maar te proberen om in de organische zoekresultaten te komen.

Dit noemen we SEO en bestaat uit een keywordanalyse (om kansen te ontdekken) en uit SEO copywriting

Via Social Media

Ook via Social Media, zoals Facebook en LinkedIn, kan het publiek worden bereikt. Dit kan zonder advertentiekosten, dan hebben we het over organisch bereik. In de praktijk is dit bereik erg laag en kiezen bedrijven vaak voor betaalde distributie, waarbij wordt betaald per klik of per weergave.

Via andere kanalen

Naast Google, LinkedIn en Facebook kunnen andere kanalen ingezet worden. Via de nieuwsbrief kan 1-op-1 worden gecommuniceerd met de doelgroep. Ook kan het publiek bereikt worden via content op andere websites (al dan niet gesponsord), via Display Advertenties en door middel van advertising op YouTube.

Picture of Over mij

Over mij

Als SEO-specialist help ik al tien jaar bedrijven hoger in Google. Ook scoren met zoekmachines? Neem contact op om te achterhalen welke kansen er zijn.

Picture of Over mij

Over mij

Als SEO-specialist help ik al tien jaar bedrijven hoger in Google. Heb je hulp nodig of wil je gewoon even sparren? Neem dan gerust contact op en ik help je verder.

Gesprek inplannen