Wat is een keywordanalyse?

Een keywordanalyse is analyse van de belangrijke zoekwoorden waarop een site gevonden wordt of kan gaan worden. Vaak is een keywordanalyse een Excel-document met daarin extra informatie en inzichten.

  • Een keywordanalyse is een studie van relevante zoekwoorden.
  • Vaak wordt de keywordanalyse geleverd in een Excel-document, voorzien van een inschatting van zoekvolumes, oftewel het aantal zoekopdrachten per maand.
  • Door een keywordanalyse te doen, wordt een SEO-project stuurbaar omdat er scherp kan worden gekozen.

Een keywordanalyse is een van de bouwstenen van SEO, oftewel zoekmachine-optimalistie. De analyse wordt meestal uitgevoerd door een SEO-specialist.

Deze keywordanalyse laat zien op welke zoekwoorden de doelgroep zoekt en wat de bijbehorende zoekvolumes zijn.

Deze inzichten zijn onmisbaar voor bedrijven en organisaties die actief aan de slag willen met hogere posities in zoekmachines.

De inhoud van de analyse verschilt

Afhankelijk van wie de analyse uitvoert, kan de inhoud van de analyse verschillen. Een simpele keywordanalyse bevat de keywords en de desbetreffende zoekvolumes. 

Een uitgebreidere analyse koppelt daar extra inzichten aan. Bijvoorbeeld de plek in de sales-funnel of de moeilijkheid ten opzichte van de concurrenten op de resultatenpagina.

Picture of Over mij

Over mij

Als SEO-specialist help ik al tien jaar bedrijven hoger in Google. Ook scoren met zoekmachines? Neem contact op om te achterhalen welke kansen er zijn.

Picture of Over mij

Over mij

Als SEO-specialist help ik al tien jaar bedrijven hoger in Google. Heb je hulp nodig of wil je gewoon even sparren? Neem dan gerust contact op en ik help je verder.

Gesprek inplannen