Wat is een SEO techniek?

SEO-technieken worden toegepast om websites aan te passen en te verbeteren. Het doel is om hoger in de zoekresultaten te komen.

  • SEO-technieken zijn verbeteringen die worden toegepast voor aandachtsgebieden voor websites.
  • Hierdoor wordt de site beter gewaardeerd en kan Google de site hoger plaaatsen in de zoekresultaaten.
  • Welke techniek wordt toegepast, hangt af van wat nodig is voor de desbetreffende website.

SEO-technieken worden toegepast door SEO-specialisten, doorgaans op verzoek van het bedrijf of de organisatie die achter de website zit.

Welke SEO-techniek wordt toegepast, wordt door de specialist bepaald en wordt meestal beschreven in een SEO-strategie.

Zo’n strategie kan een praktijkgerichte vertaling zijn van een probleemanalyse. Als een website een probleem heeft met de kwaliteit van de content, de sitesnelheid of de autoriteit, dan zijn dit zaken die met SEO-technieken worden opgepast.

Welke technieken worden toegepast, verschilt dus per situatie. Bij issues met content, kan worden ingezet op SEO-copywriting. Bij problemen met sitesnelheid, wordt ingezet op technische SEO. Als autoriteit het probleem is, kan worden ingezet op een sterker merk en op linkbuilding.

Picture of Over mij

Over mij

Als SEO-specialist help ik al tien jaar bedrijven hoger in Google. Ook scoren met zoekmachines? Neem contact op om te achterhalen welke kansen er zijn.

Picture of Over mij

Over mij

Als SEO-specialist help ik al tien jaar bedrijven hoger in Google. Heb je hulp nodig of wil je gewoon even sparren? Neem dan gerust contact op en ik help je verder.

Gesprek inplannen