Wat is een SERP?

De afkorting SERP staat voor ‘search engine results page’ en is de resultatenpagina van een zoekmachine zoals Google. Een notering bovenaan de SERP stat doorgaans garant voor (veel) extra websitebezoek.

  • De SERP oftewel ‘search engine results page’ is de plek waar een zoekmachine alle resultaten toont, op volgorde van relevantie.
  •  De opbouw en inhoud van de resultatenpagina wordt bepaald door een algoritme.
  • SEO-specialisten proberen met speciale technieken om hoger in beeld te komen.

De resultatenpagina verschijnt nadat de bezoeker het keyword heeft ingevoerd in de zoekmachine. De zoekmachine berekent daarop welke resultaten het beste inhaken op dat zoekwoord en resulteert het resultaat op relevantie.

De indeling van de resultatenpagina verschilt per zoekopdracht. Bij een lokale zoekopdracht zal Google een andere opbouw hanteren dan bij een zoekopdacht voor een internationaal bedrijf. En bij een informatievraag toont een andere opbouw dan bij een zoekvraag gerelateerd aan een product.

De volgorde waarin de resultaten op de SERP worden vertoond, worden bepaald door het algoritme. Dit is een geavanceerd systeem waarbij honderden factoren worden afgewogen en vergeleken.

Door SEO-technieken toe te passen, proberen SEO-specialisten om hun bedrijven hoger in Google te laten komen.

Picture of Over mij

Over mij

Als SEO-specialist help ik al tien jaar bedrijven hoger in Google. Ook scoren met zoekmachines? Neem contact op om te achterhalen welke kansen er zijn.

Picture of Over mij

Over mij

Als SEO-specialist help ik al tien jaar bedrijven hoger in Google. Heb je hulp nodig of wil je gewoon even sparren? Neem dan gerust contact op en ik help je verder.

Gesprek inplannen