Wat is link juice?

Link juice is de waarde die een pagina doorgeeft aan een andere pagina door middel van een hyperlink. Door de link juice slim in te zetten, kan de waardering van een website worden vergroot.

  • Link juice wordt doorgegeven door alle hyperlinks, zowel interne links als links van buitenaf.
  •  Als er link juice wordt doorgegeven, profiteert de gelinkte pagina van de autoriteit van de linkende pagina.
  •  Het concept van linkbuilding is gebaseerd op het laten profiteren van pagina’s van de autoriteit van een andere website.

Elke website heeft een bepaalde autoriteit in de ogen van Google. Deze autoriteit wordt doorgegeven aan de pagina’s binnen een website.

Google rangschikt pagina’s en geen websites, waardoor verschillende pagina’s verschillende waarderingen kunnen hebben. Een bepaalde pagina kan meer worden gewaardeerd, bijvoorbeeld doordat die pagina veel links of zelfs social shares heeft gekregen.

Wanneer die pagina doorlinks naar een andere pagina, geeft dit een klein beetje van de autoriteit door aan de gelinkte pagina. De extra intrinsieke waarde die wordt toegekend, noemen we link juice.

Interne en externe links

Link juice kan worden doorgegeven door elk type hyperlink

Bij links vanaf andere websites zal ook een deel van de autoriteit van de linkende site afstralen op de gelinkte site. Om die reden kijken mensen die aan linkbuilding doen, graag naar grote sites met een hoge autoriteit.

Picture of Over mij

Over mij

Als SEO-specialist help ik al tien jaar bedrijven hoger in Google. Ook scoren met zoekmachines? Neem contact op om te achterhalen welke kansen er zijn.

Picture of Over mij

Over mij

Als SEO-specialist help ik al tien jaar bedrijven hoger in Google. Heb je hulp nodig of wil je gewoon even sparren? Neem dan gerust contact op en ik help je verder.

Gesprek inplannen