Wat is MOZ?

MOZ is een Amerikaans bedrijf en levert toonaangevende SEO-software. Het bedrijf is de bedenker van het concept DA. DA staat voor domeinautoriteit en is een toonaangevende manier om websites met elkaar te vergelijken.

  • MOZ is een Amerikaans bedrijf en levert software waarmee SEO-specialisten websites monitoren.
  •  Met de software is het mogelijk om probleemgebieden van websites te achterhalen en te sturen op resultaten.
  • MOZ is daarnaast bekend van het ontwikkelen van een methode om de domeinautoriteit (DA) te achterhalen.

Het bedrijf heeft meerdere diensten en producten. De belangrijkste dienst is het programma MOZ, waarmee websites kunnen worden gevolgd en geanalyseerd. Dit programma wordt vaak toegepast door SEO-specialisten.

In het programma MOZ worden keywords ingeladen die aantrekkelijk zijn voor een website om op te scoren. Nadat deze keywords zijn ingeladen, achterhaalt de software hoe hoog de website scoort op deze termen. Door te kijken naar de huidige zoekposities in combinatie met het zoekvolume, kan worden bepaald op welk vlak het nodig is om SEO toe te passen om meer bezoekers te krijgen.

Naast inzicht in het succes per keywords, geeft MOZ ook handvaten om sites mee te verbeteren. Dit doet MOZ bijvoorbeeld door een SEO-audit uit te voeren, door problemen met de sitetechniek te identificeren en door het aantal inkomende hyperlinks te vertalen in een cijfer, het DA.

Picture of Over mij

Over mij

Als SEO-specialist help ik al tien jaar bedrijven hoger in Google. Ook scoren met zoekmachines? Neem contact op om te achterhalen welke kansen er zijn.

Picture of Over mij

Over mij

Als SEO-specialist help ik al tien jaar bedrijven hoger in Google. Heb je hulp nodig of wil je gewoon even sparren? Neem dan gerust contact op en ik help je verder.

Gesprek inplannen