Wat is SEO copywriting?

SEO-copywriting is een schrijfstijl waarbij zoekwoorden op de juiste plek in een tekst wordt verwerkt. Het doel is om een website hoger te laten verschijnen in de resultaten van Google.  

  • SEO copywriting houdt in dat de keywords op de juiste plek op de pagina worden herhaald.
  • Het doel is om Google beter te laten begrijpen waar de pagina over gaat.
  • De keuze om een bepalde pagina woor een bepaald woord te optimaliseren, komt vaak voort uit een keywordanalyse.

SEO copywriting houdt in dat het belangrijkste zoekwoord wordt verwerkt op de belangrijkste plekken op de pagina, zoals de titel, tussenkopjes en de eerste alinea.

Door deze vorm van copywriting toe te passen, is Google beter in staat om in te schatten over welk keyword een pagina gaat. Hierdoor wordt de kans groter dat Google de website wordt vertoond, als er op dat zoekwoord wordt gezocht. 

SEO copywriting kan worden toegepast op bestaande pagina’s van een site, door die pagina’s te optimaliseren voor dat zoekwoord. Daarom is dit een veelvuldig toegepaste SEO techniek.

Ook kan SEO copywriting worden toegepast op nieuwe pagina’s. In dat geval wordt er vaak gekozen voor een zoekwoordencombinatie uit een keywordanalyse. Het doel is dan om op dat keyword vindbaar te worden, zodat de site een deel van het zoekvolume naar zich toetrekt.

Picture of Over mij

Over mij

Als SEO-specialist help ik al tien jaar bedrijven hoger in Google. Ook scoren met zoekmachines? Neem contact op om te achterhalen welke kansen er zijn.

Picture of Over mij

Over mij

Als SEO-specialist help ik al tien jaar bedrijven hoger in Google. Heb je hulp nodig of wil je gewoon even sparren? Neem dan gerust contact op en ik help je verder.

Gesprek inplannen