Wat is SEO?

SEO is het verbeteren van websites, zodat ze beter inhaken op wat Gooogle en de bezoeker verwachten. De afkorting staat voor Search Engine Optimization. Het doel is om meer bezoekers op de website te krijgen.

  • De basis van SEO is een keywordanalyse, waarin kansrijke zoekwoorden duidelijk worden. Eventueel worden werkzaamheden uitgewerkt in een strategie.
  • Binnen SEO zijn meerdere acties mogelijk, waaronder nieuwe copywriting, linkbuilding en technische SEO.
  • De werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd door de beheerder van de site of kunnen worden uitbesteed aan een SEO specialist.

SEO kan worden uitgevoerd door de beheerder van de website of door een SEO specialist.

De basis van SEO is vaak een keywordanalyse, waarmee duidelijk wordt op welke keywords een aantrekkelijk zoekvolume zit.

Hoe de website op deze zoekwoorden moet inhaken, kan beschreven worden in een SEO-strategie. Afhankelijk van de website en de concurrentie, kunnen verschillende acties worden ondernomen.

SEO-copywriting: Het aanpassen van teksten aan keywords en het schrijven van nieuwe teksten naar aanleiding van de keywordanalyse.

Linkbuilding: Het aanleggen van links naar de website, vanaf andere sites.

Technische SEO: Het verbeteren van de achterliggende techniek.

Picture of Over mij

Over mij

Als SEO-specialist help ik al tien jaar bedrijven hoger in Google. Ook scoren met zoekmachines? Neem contact op om te achterhalen welke kansen er zijn.

Picture of Over mij

Over mij

Als SEO-specialist help ik al tien jaar bedrijven hoger in Google. Heb je hulp nodig of wil je gewoon even sparren? Neem dan gerust contact op en ik help je verder.

Gesprek inplannen