Wat is technische SEO?

Technische SEO betekent dat de techniek achter een website wordt verbeterd. Hierdoor wordt de site sneller en beter bruikbaarder, waardoor Google kan kiezen om de site hoger te plaatsen in de zoekresultaten.

  • Technische SEO wordt toegepast om de snelheid van een site te verbeteren en zo hoger te komen in Google.
  • Het vraagt om optimalisatie van code (zoals CSS en JavaScript) en het leveren van afbeeldingen in moderne formaten.
  • Ook het optimaliseren van de serversnelheid is onderdeel van technische SEO.

Technische SEO is één van de SEO technieken die kan worden benut om een site hoger in Google te laten komen. Google hecht veel waarde aan een goede sitesnelheid en beloont sites die snel laden met een hogere positie.

Technische SEO vindt plaats onder de motorkap

Het uitvoeren van technische SEO vraagt om inzicht in techniek en hangt hierdoor erg dicht tegen development aan. Technische SEO vraagt om het optimaliseren van de server waarop de website draait, om een goede caching en om moderne compressie zoals Gzip.

Ook vraagt technische SEO om het verbeteren van code, zoals het optimaliseren (of uitstellen) van JavaScript en het combineren van CSS.

Ook het implementeren van moderne afbeeldingsformaten zoals WebP valt hieronder.

Eén van de tools waarmee technische SEO wordt geanalyseerd is Pagspeed Insights, waarmee Google de  Core Web Vitals doormeet.

Picture of Over mij

Over mij

Als SEO-specialist help ik al tien jaar bedrijven hoger in Google. Ook scoren met zoekmachines? Neem contact op om te achterhalen welke kansen er zijn.

Picture of Over mij

Over mij

Als SEO-specialist help ik al tien jaar bedrijven hoger in Google. Heb je hulp nodig of wil je gewoon even sparren? Neem dan gerust contact op en ik help je verder.

Gesprek inplannen